Belgische mode van de bovenste plank

Belgische mode van de bovenste plank

Marie Méro verbindt vrouwen over leeftijden heen met trendy designs. Vrouwen die naar elkaar opkijken. Vrouwen die van elkaar leren. Moeders, dochters, vriendinnen ...

Wij vroegen dit bekende Belgisch modemerk naar toppers uit hun FW20/21 collectie. Hun antwoord? Winterse neutralen zoals zwart-wit contrasten, city jungle met cameltinten, comics en burned oker.

Comics

Naast de kus-emoji die we dagdagelijks in Whatsapp gesprekken gebruiken, worden de leukste comics volgend seizoen ook gebruikt in onze kleerkast. Een knipoog naar de digitale wereld en vooral een hoog fungehalte!

Burned Spices

Dé trendkleur: burned oker. Denk je aan de herfst en winter dan ruik je de kaneel en speculaaskruiden haast! En ook onze dressing wordt ondergedompeld in warme, kruidige tinten. Een mooi voorbeeld van hoe mode inspiratie haalt uit diverse sectoren! 

Zwart-wit

Het contrast tussen stralend wit en diep zwart is weer helemaal in voor het nieuwe seizoen en door de opvallende patronen en hippe modellen allesbehalve saai. Het is dan ook stijlvol, eenvoudig en boss lady approved!

City jungle

Camel is één van die trends waar je alle kanten mee uit kan.  Een kleur die je er chic doet uitzien met een avontuurlijke twist. Kleed je van top tot teen in camel of je gaat in contrast met frisse kleuren voor een statement look. Experimenteren maar! En ook liefhebbers van dierenprints kunnen deze winter uitpakken met opvallende exotische prints met bladeren en palmbomen. Of het nu om een wijde rok met zebra motief of een blouse met animal dessin gaat: dierenprint is er voor iedereen.

Pastels zijn in, ook in 2020.

Zachte maar winterse pastelkleuren staan nog steeds hoog op het lijstje van iedere modeliefhebber. Pastelkleuren zoals zacht geel, warm roze, mint groen en metallic komen het mooist tot zijn recht door ze te combineren met een donkere kleur. Één ding is zeker, pastelkleuren fleuren iedere ijskoude winterdag helemaal op!

Breigoed is trouwens helemaal hot, het maakt ieder ensemble af en creëert verschillende kleedmomenten. En dat is waar Marie Méro voor staat.

Modellen ‘back from our past’

1.Boot cut
2.Lange rok
3.Asymmetrie
4.Maxidress
5.Maxi coat

 

 

Over Marie Méro

Marie Méro is het eigen modelabel van de nv J. Van der Elst, een familiebedrijf actief in de modesector sinds 1971. Een team van zo’n vijftigtal collega's werkt mee aan de realisatie. Van ontwerp tot verkoop: alles gebeurt in eigen beheer en staat onder leiding van de tweede generatie, de broers Steven en Ruben Van der Elst. Marie Méro wordt verkocht in meer dan 250 multimerkenwinkels in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, in 12 shop-in-shop corners in Inno Galeria en in eigen stores in Mechelen, Gent, Roeselare, Leuven, Nieuwpoort, Knokke, Hasselt, Maastricht en vanaf nu ook in Antwerpen. www.mariemero.be